Greek Poet ILIAS FOUKIS

Greek Poet      ILIAS   FOUKIS
Poetry is the voice of the Gods

Saturday, February 4, 2012

MBRETI SOLOMON Poem by ILIAS FOUKIS


               MBRETI   SOLOMON


               Grate qe kish dashur me shume 
               Mbreti Solomon,
               ishin ato gra shpirtin e te cilave
               ai e kishte krahesuar 
               me rrjedhen e lumenjve.


               Por menjehere mbas ketij pasioni te ngrohte
               plaku Solomon gjykoi ftohtesisht
               se rrjedha e lumenjve te conte ne det
               dhe ne ate kaltersi te pafundme
                                                  te Oqeaneve
               ku shfuqizoheshin gjithe Tempujt..
               Ligjet dhe Mekatet e Tokes..
               ai mund ti humbiste grate nga kontrolli.


               Atehere Mbreti Solomon
               krejt i lumtur 
               u kujtua se ai kishte pushtet
               dhe ne rast rreziku do te dinte
               ti ndalonte keta lumenj te terbuar.


               Po s'ishte vetem ky rreziku.   


               Pervec Detit dhe Lumenjve
               ne kosmogonine e grave ishte dhe Qielli.


               Madje kohet e fundit
               i vinin informacione nga agjentet e fshehte
               se grate kembenin veshtrime me Yjet..
               dhe rrjedhimisht
               zemrat e tyre qe ai mendonte  
               se i kish nen kontroll te plote
               si Thesaret dhe muret e Pallateve...
               digjeshin mes atyre zjarreve te larget.


               Dhe keshtu ,
               Mbreti Solomon filloi te pendohej
               sepse perpara se te krijonte Mbreterine
               nuk u kujtua te fuste gjithe yjet
               ne territoret qiellore te Monarkise..
               dhe medet.. tani ne kete moshe te thyer
               duhet te studionte imtesisht Astrologjine.


               Por plaku Solomon prej kohesh
               kishte arritur ne perfundimin 
               dhe Qielli dhe misteret e Universit
               ngjanin me grate 
               qe nuk i kishte dashur kurre.


               Ne qofte se Astrologet e se ardhmes
               duke shfrytezuar  mosekuilibrin e te gjalleve
               hynin ne negociata me qiellin
               ai qysh tani i akuzonte 
               per kolaps te theksuar shpirteror  
               dhe injorance mendore
               qe do te rrembenin prej grave
               Erosin qe kapercente pengesat
               me forcen e pasioneve..
               per te arritur ne Token e Premtuar
               si nje kumt Hyjnor..
               rrembyeshem me vrullin e lumenjve.
               Perkthyer nga greqishja prej vete Autorit. 


         

1 comment: