Greek Poet ILIAS FOUKIS

Greek Poet      ILIAS   FOUKIS
Poetry is the voice of the Gods

Monday, July 8, 2013

LARTËSIA Poem by ILIAS FOUKIS

               
     

 LARTËSIA

Në akullnajat e ftohta të Antarktidës
e vetmja që më mungonte,

ishte ngrohtësia,
e cila gjendej me shumicë
vetëm në shkretëtirën e Saharës.

Në nxehtësinë
dhe në thatësirën e Saharës
i vetmi që më mungonte ishte gjelbërimi ,
i cili gjendej me shumicë
vetëm në pyjet e dendur të Amazonës.

I zhytur në Oazin e Amazonës
e vetmja gjë që më mungonte 

ishte Lartësia,
e cila gjendej me shumicë
vetëm në Malet e Himalajeve.

Tani që arrita në majën e Himalajeve
e shoh se prej këtej
nuk mund të ëndërosh asgjë tjetër.

Në këtë Lartësi qetësia dhe siguria
janë kaq të paprekshme
saqë unë mund të vdes në vetmi.

Prandaj, po qe se dua të jetoj
e vetmja zgjidhje
është zbritja.

     

Përktheu nga greqishtja 

SPIRO  FUCHI